Professionel ludbehandling

Ønsker du at beholde trægulvets naturligt lyse farve, så er ludbehandling svaret. GT Gulv tilbyder ludbehandling i god kvalitet til en fair pris til vores kunder nær Tilst, Aarhus og Skanderborg. Vi er vinder af Håndværker.dk Prisen i 2019 og 2020.

Vi har mange års erfaring med alt indenfor gulvafslibning, gulvafhøvling og forskellige former for efterbehandling. Hvis du er i tvivl om, hvordan dit trægulv bedst bliver behandlet og vedligeholdt, så er vi altid klar med råd og vejledning.

Kontakt os og hør mere

Hvad er ludbehandling af gulv?

Ludbehandling af trægulve er for at beskytte gulvet mod solens lys, da det med tiden vil påvirke gulvets farve og udtryk. Det er blandt andet trægulve af nåletræ, ask og bøg, som vil blive mørkere af sollysets påvirkning med tiden. 

En ludbehandling blotlægger og affedter træet, der samtidigt bliver sårbart for smuds og aftryk. Derfor må gulvet ikke tages i brug før det er færdigbehandlet med enten sæbe, olie eller lak.​

To former for ludbehandling

Der er grundlæggende to former for ludbehandling alt efter træsorten. Den ene er til nåletræ og den anden er til hårdttræ. 

Når nåletræ skal have ludbehandling, indeholder behandlingen pigmentering, der dækker misfarvningen, som forekommer ved det kemiske møde mellem træ og lud. I de 6-8 uger hvor den kemiske proces ved en ludbehandling varer, vil misfarvninger både være i grønne og røde nuancer, men de vil forsvinde grundet pigmenteringen.

Når hårde træsorter skal have ludbehandling, indeholder luden ingen pigmentering. Derimod  indeholder begge typer lud stærke baser, da de er ætsende. Af denne grund bliver ludbehandling altid påført med pensel eller rulle. 

Kontakt os for at høre mere om ludbehandling

Er du interesseret i at høre mere om ludbehandling eller andre former for behandling af gulve, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er også altid klar til at give dig et uforpligtende tilbud.

Du kan kontakte os ved at ringe på telefon 60 16 77 71 eller ved at sende en mail til gt-gulve@hotmail.com. Vi har også en kontaktformular, som du kan udfylde og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.